Invest in Real Estate Innovation in Asia

News

Swedish Media Outlet Fastighetsnytt Article August 2, 2016

The following article was published by Swedish media outlet Fastighetsnytt on 2 August, 2016 addressing Taronga Group and its co-founder Jonathan Hannam.

From Fastighetsnytt, ‘Jonathan Hannam, tidigare bekant från bland annat Areim där han arbetade med att resa internationellt kapital, är med och grundar Taronga Group.

Jonathan Hannam har tidigare erfarenheter från exempelvis Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) och ING Real Estate i Singapore. Närmast kommer han från en tjänst hos australiensiska Mirvac Group. Taronga Group, som grundas tillsammans med Avi Naidu, ska bland annat investera i innovation inom fastigheter och den byggda miljön, med fokus på Asienmarknaden
– Vi känner att det är ett utmärkt läge för att satsa på innovation i fastighetsbranschen. Den traditionella synen på fastigheter samt dess relativt långsiktiga karaktär har varit en barriär mot innovation och sektorn har varit långsam på att anpassa sig. Målet är att utmana sättet att arbeta med fastigheter i dag. Vi kommer att titta på hållbarhet, design, mjukvara och teknologi och tillhandahålla kapital, säger Jonathan Hannam.

Initialt lanseras en ny fond som fokuserar på innovation, Real Tech Ventures I. Som en del i fondens ekosystem kommer bolaget även att driva en accelerator och innovationshub där entreprenörer ges möjlighet att pitcha idéer till bolaget. Acceleratorn backas av PwC Real Estate Advisory and Venture Capital.
– Det råder inget tvivel om att Fastigheter och teknologi sammanstrålar nu. De närmaste 3-5 åren kommer det innebära nya sätt på hur vi söker, köper, investerar, utvecklar och underhåller fastigheter, säger Steven Maarbani, Partner på PwC Venture Capital.’

Click here for the full article, ‘Satsar pa fastighetsinnovation i Asien‘.